BiH

Djevojka se vratila u BiH iz koronom pogođene Italije i opisala šta je prvo učinila (VIDEO)

Katarina Radić je djevojka koja je nakon boravka u Italiji prošla proceduru provjere o zarazi korona virusom u zdravstvenoj ustanovi u Bijeljini, a svoje iskustvo je ispričala za televiziju N1.

– U Milanu sam bila 24. februara posljednji put. Tamo su mjere predostrožnost nošenje maski i rukavica. Prvi dan kad je proglašeno vanredno stanje nije mogla da se osjeti prava situacija u Milanu, odnosno nije bilo kritično stanje, što ne može da se kaže za danas. Po povratku u Bijeljinu sam se javila na kontrolu u Hitnu pomoć gdje su mi provjerili disanje, izmjerili temperaturu koju nisam imala, pritisak i uradili analizu krvi koja je pokazala da nemam nikakve simptome u tom momentu i poslata sam u kućnu izolaciju – rekla je ova djevojka.

Navela je i da su medicinski radnici podijelili svim pacijentima u Hitnoj pomoći zaštitne maske, da su otvorili prozor, a nju poslali u ordinaciju koja je bila prazna i po završetku analize krvi, poslali je kući.

– Pošto ne živim sama, odnosno živim sa mamom, mislila sam da to nije najpametnije jer ukoliko bi mi se javili simptomi, prenijela bih virus i na mamu koja bi prenijela na poslu, ali su mi rekli da nema mjesta u karantinu u Bijeljini, te da ostanem u kućnoj izolaciji, da pozovem na telefon ako se pojave simptomi – kazala je ona za televiziju N1.

Izvor: N1

Slični članci

Back to top button