BiH

Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa u BiH: Zaražena učenica

U Republici Srpskoj (BiH) registrovan je jedan novi slučaj zaraze virusom korona, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, danas na pres-konferenciji održanoj u Banjoj Luci.

Šeranić je precizirao da je riječ o učenici iz Čelinca, koja je bila u bliskom kontaktu sa ranije zaraženim licem iz tog mjesta.

“Djevojčica je hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci”, istakao je Šeranić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je tokom vikenda dezinfikovana škola koju ova učenica pohađa.

U Republici Srpskoj trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 240 osoba koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom korona i tri lica pozitivna na ovaj virus, koja su trenutno bez simptoma, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Iz Instituta napominju da nadzor podrazumijeva zdravstvene preglede i epidemiološko ispitivanje lica koja su bila u kontaktu s oboljelim, kliconošom ili su boravila u žarištu zarazne bolesti.

Preporuka za građane BiH koji su u posljednjih 14 dana boravili u Italiji, posebno na sjeveru te zemlje, ali i u Kini, Južnoj Koreji i Iranu jeste da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja radi savjeta o daljem postupanju.

 

Slični članci

Back to top button