Crna hronika

Nakon smrti mlade majke iz Srebrenika: Oglasili se iz Tužilaštva TK

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila informacija da je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla tokom vikenda nakon poroda preminula porodilja, tragom informacija kontaktirali smo Tužilaštvo TK odakle je potvrđeno da je u ovoj pravosudnoj instituciji još jučer formiran predmet o ovom slučaju

Kako je rečeno muž preminule 20-godišnjakinje iz Srebrenika jučer je dao izjavu kod dežurnog tužioca i naređena je obdukcija tijela preminule žene kako bi se utvrdili uzroci smrti.

“U saradnji sa MUP-om TK Tužilaštvo će poduzeti sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti za navedeni događaj.”, rekao je Admir Arnautović, stručni saradnik za informisanje Tužilaštva TK.

U Službi za informisanje UKC-a Tuzla su rekli da je predmet preuzelo Tužilaštvo TK.

Podsjećamo, na društvenim mrežama jučer i danas su se širile poruke koje su izražavale tugu i razočarenje zbog gubitka još jednom mladog života. Majka B.I. iz Srebrenika je ubrzo nakon porođaja osjetila jake bolove. Unatoč, kako navodi njen muž E.I., pozivima i molbama ljekarima i medicinskom osoblju da je pregleda, njihove molbe, tvrdi on, nisu shvatili ozbiljno.

Majka je umrla jučer, a kako muž kaže, iako je prije bila zdrava, bez ikakvih tegoba, doktori su rekli kako je u njoj “sve počelo da trune i da joj nije bilo spasa”. Po ovom pitanju se za sada nisu oglašavali sa UKC-a Tuzla.

Iza nje su ostali muž i mala beba.

Slični članci

Back to top button