BiH

Završena obdukcija: Otkriven uzrok smrti mlade porodilje iz Srebrenika

Nakon što tragične vijesti da je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla tokom vikenda nakon poroda preminula mlada porodilja B.I., Tužilaštvo TK je pokrenulo predmet o ovom slučaju. 

Naređena je obdukcija koja je isti dan završena, a kako je njen muž E.I. objavio na Facebooku, uzrok smrti je sepsa “od koje niko nikad nije preživio.”

“Obdukciju je radilo treće lice i detaljno su bez zamjerke odradili svoj posao. Belma je dobila sepsu od koje nikad niko nije preživio kako su mi rekli danas. Allah daje šta on želi.”, stoji u objavi.

Podsjećamo, na društvenim mrežama jučer i danas su se širile poruke koje su izražavale tugu i razočarenje zbog gubitka još jednom mladog života. Majka B.I. iz Srebrenika je ubrzo nakon porođaja osjetila jake bolove. Unatoč, kako navodi njen muž E.I., pozivima i molbama ljekarima i medicinskom osoblju da je pregleda, njihove molbe, tvrdi on, nisu shvatili ozbiljno.

Majka je umrla jučer, a kako muž kaže, iako je prije bila zdrava, bez ikakvih tegoba, doktori su rekli kako je u njoj “sve počelo da trune i da joj nije bilo spasa”. Po ovom pitanju se za sada nisu oglašavali sa UKC-a Tuzla.

Iza nje su ostali muž i mala beba.

Slični članci

Back to top button