Film/TV

Treba vam dobrih filmova? Ovih 5 vas neće razočarati

Koronavirus nas je vezao za naše kauče kako bi smanjili šanse za hvatanjem i širenjem virusa.

Gledanje televizije izgleda kao najjednostavnija metoda za pridržavati se mjera opreza.

Još kad bi bilo dobrih filmova uz koje bi lakše provodili vrijeme pred televizijom.

Vikend je uvijek rezerviran za najbolje filmove, kroz tjedan program nije toliko bogat dobrim filmovima.

Zato smo vam pripremili 5 filmova koji to mogu nadoknaditi.

Vožnja (Drive)

Ovo je priča o vrhunskom vozaču, hollywoodskom kaskaderu (Ryan Gosling), usamljeniku po prirodi koji dodatno zarađuje kao vozač za bijeg, odrađujući prljave poslove za kriminalno podzemlje.

Nakon što pristaje pomoći bivšem zatvoreniku i dečku svoje prelijepe susjede (Carey Mulligan, An Education) u poslu koji pođe opasno naopako i sam se nađe na meti nekih od najopasnijih ljudi Los Angelesa. Jedini način na koji može preživjeti je raditi ono što najbolje zna: voziti.

Najbolja ponuda (The Best Offer)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) je poznati aukcionar i kolekcionar ženskih portreta poznatih slikara. On je u potpunosti posvećen svome poslu sve dok jednog dana ne ode na procjenu stare vile i umjetnina koje se u njoj nalaze mlade nasljednice Claire Ibbetson (Sylvia Hoeks).

Malo pomalo, Virgila zaintrigira lijepa Claire čime dovodi u pitanje svoju profesionalnost i sve ono u čemu je najbolji.

Nož u leđa (Knives Out)

Bogati romanopisac Harlan Thrombey (Christopher Plummer) poziva svoju inače disfunkcionalnu obitelj na proslavu svog 85. rođendana, nadajući se da će ih pomiriti i ponovo približiti jedne drugima.

Međutim, jutro nakon rođendanske zabave, obitelj pronalazi svog domaćina mrtvog. Uz pomoć iskusnog detektiva Blanca (Daniel Craig), policija mora istražiti ovaj slučaj u kojemu su svi podjednako sumnjivi i svi imaju valjan motiv. I, tko je ubojica?

Igra oponašanja (The Imitation Game)

Film Igra oponašanja snimljen je prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život.

Fargo

Prodavač rabljenih automobila Jerry Lundegaard upao je u velike dugove, pa je odlučio organizirati otmicu svoje žene kako bi od njezinog bogatog oca Wadea Gustafsona dobio visoku otkupninu. Jerry živi u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesoti, a za otmicu unajmi dvojicu glupih i okrutnih kriminalaca koji žive u gradu Fargu, u Sjevernoj Dakoti.

Jedan od njih, Carl Showalter (S. Buscemi), uvijek priča, dok drugi, gluplji i opasniji Gaear Grimsrud (P. Stormare), uvijek šuti. Jerry se s njima dogovori da će podijeliti novac od otkupnine. Oni vrlo nespretno izvedu otmicu. Dok se s Jerryjevom ženom voze u automobilu snijegom pokrivenim cestama Minnesote, zaustavi ih policajac.

Od tog trenutka događaji će poprimiti neplanirani tijek. Otmičari za sobom ostavljaju mrtva tijela. Slučaj preuzima policajka Marge Gunderson (F. McDormand), koju ni trudnoća ne može omesti…

Izvor: www.jabuka.tv)

Slični članci

Back to top button