Svijet

Nakon hapšenja osumnjičenog, tužilac saopštio da je Madeleine McCann mrtva (VIDEO)

Madeleine McCann, britanska djevojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine sa samo tri godine, je mrtva, saopštio je njemački tužilac poslije identifikacije njemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo, prenosi Reuters.

Madeleine McCann je nestala iz spavaće sobe 3. maja, tokom porodičnog odmora u portugalskom ljetovalištu, dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima u blizini.

Procenjujemo da je djevojčica mrtva, rekao je državni tužilac Hans Christian Walters, koji dodaje da je osumnjičeni za ubistvo njemački državljanin (43).

Njemac, čije ime nije saopšteno, živio je u tom portugalskom ljetovalištu između 1995. i 2007. godine, a bavio se obijanjem hotelskih soba, stanova i trgovinom narkoticima, saopštila je njemačka policija.

Trenutno je u zatvoru zbog drugih krivičnih djela.

Britanka i njemačka policija apelovale su na građane da pruže bilo kakvu informaciju ukoliko imaju o osobi na slici i vozilu, koja je taj muškarac koristio svojevremeno.

Njemačka policija navela je da je osumnjičeni, koji je živeo u blizini portugalskog ljetovališta, osuđivan nekoliko puta na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja djece u prošlosti.

Policija je saopštila da ga u slučaju tretiraju kao osumnjičenog za ubistvo i da su otkrili metod kojim je ubijena McCan, ali tijelo nije nikada pronađeno.

– Sve što smo ikada željeli je da je pronađemo, otkrijemo istinu i odgovorne privedemo pravdi, naveli su roditelji Madeleine McCann , Kate i Garry u saopštenju prije obraćanja njemačkog tužioca.

– Nikada nećemo odustati od nade da je pronađemo živu, ali kakav god ishod bude, moramo da znamo da bismo našli mir, naveli su roditelji.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button