Čitaj.ba

U službi naroda!

Tuzla: Težak život Džemile i Hazima, hranu im donose dobri ljudi (VIDEO)

Džemila i Hazim Šehanović iz Tuzle su pri kraju sedme decenije života. Žive kao podstanari u neuslovnim prostorijama, za koje mjesečno izdvajaju 150 KM, a oko stotinjak maraka izdvoje za komunalije. Hazim kaže da imaju primanja od oko 360 KM, koliko iznosi zapravo njegova invalidnina. Da nema dobrih ljudi, kažu, ne bi preživjeli.

”Moj je lijek jedan 100 maraka. Baška su drugi lijekovi, nemam za šta kupiti. Ako mi ko dadne to i imam, i da jedem i pijem, donese neko, omladina je najpoštenija, dođu” – rekla je Džemila Šehanović

Džemila je bolesna, a ni Hazim nije najboljeg zdravstvenog stanja. Nekad je ovaj bračni par imao vlastiti dom u Solini, ali su kuću putem agencije za nekretnine imali namjeru zamijeniti za stan. Međutim, tu je došlo do komplikacija, te sada tvrde da su prevareni, stan nisu dobili, a kuća više nije njihova. Ovaj predmet je sada na sudu. Zbog toga su već sedam godina, Džemila i Hazim podstanari.

”Nemam šporeta, nemam ništa svog. Ovo nije ništa moje, ostalo je sve u kući. Nemamo djece, familija mi je sva pomrla, da se neko pobrine za me” – naglasila je Džemila Šehanović.

U domu u Solini imali su sve, a i komšije su bile dobre, čak ih posjete i ovdje gdje žive kao podstanari. Hazim je radio u tuzlanskim firmama prije ratnih dešavanja, ali se u ratu povrijedio i otišao u invalidsku penziju. Od tada nije u mogućnosti raditi fizičke poslove. Još nam govore da im pomažu nevladine organizacije i humanitarci.

”Sad nam je uz Ramazan donosila jedna organizacija svaki dan donosila hranu. Dvije posude, dobra hrana bila, 30 dana, pojedemo jednu ujutro, jednu naveče” – kazao je Hazim Šehanović.

Pozivaju dobre ljude da im pomognu koliko mogu. Trenutno su smješteni u maloj prostoriji kuće u ulici Put Breza na broju 8. Oni koji im žele pomoći, Džemilu mogu kontaktirati na broj 062-741-226.

Izvor: RTV SLON
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter