Crna hronika

Preminuo muškarac: Isključili mu respirator da bi uključili klima uređaj

Muškarac star 40 godina preminuo je u državnoj bolnici u Indiji, nakon što su članovi njegove porodice navodno isključili respirator iz struje kako bi uključili klima uređaj.

Ovaj muškarac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije nakon što su ljekari posumnjali da ima koronavirus, a zbog otežanog disanja smješten je na specijalno izolovano odjeljenje za pacijente oboljele od kovid-19.

India ekspres navodi da je čovjek bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na kovid-19, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.

Kako se navodi, u ponedjeljak ujutru bolesnog Indijca u bolnici je posjetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen da bi se spriječilo širenje koronavirusa, u sobi u kojoj je ovaj muškarac ležao bilo je više od 40 stepeni Celzijusovih.

Zbog toga je jedan od članova porodice donio portabl klima-uređaj, te su da bi ga priključili, slučajno isključili respirator. Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao koronavirus, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća.

“Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, poslije čega je pacijent preminuo. Kada je primjetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja”, naveo je dr Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing.

Izvor: B92

Slični članci

Back to top button