Showbiz

Kćerka Kemala Malovčića: Uzor mi je Rambo Amadeus, sve u vezi s ocem negativno (VIDEO)

Edita Malovčić, kćerka poznatog folk pevača Kemala Malovčića, poznata je pod umetničkim imenom Madita. U Njemačkoj i Austriji se proslavila u seriji “Mjesto zločina”, a osim glumačke ostvarila je zavidnu muzičku karijeru, piše Blic.

Ona otkriva da je otac nikad nije savjetovao o karijeri i da već dugo s njim nije u kontaktu.

– Ne znam da li se on raduje što sam odlučila da život posvetim muzici. Mislim da je želio da njegova djeca sama rastu. Sve stvari s njim su negativne, neke čak rješavamo i preko suda – kaže Madita, ne želeći da otkriva sve detalje ove porodične svađe.

Rođena je u Beču i malo ko zna da joj je Kemal otac.

– U Austriji to nikoga ne interesuje, jedino im je smiješno kad čuju šta peva i čude se kako nemamo ništa zajedničko. Jedino što nas spaja je to što ličim na njega i što sam od njega naslijedila talenat za pjevanje – navodi Madita.

Iako ima dosta posla u Austriji i Njemačkoj, ne propušta priliku da u slobodno vreme obilazi zemlje bivše Jugoslavije. Na očeve koncerte ne ide nikada, a kao svog muzičkog heroja navodi Ramba Amadeusa.

– Kada bih mogla da snimim duet s nekim, svakako bi moj izbor bio Rambo Amadeus jer je nevjerovatan umjetnik. Što se mene tiče, najbolji je! – kaže ova pjevačica, koja se muzikom bavi od 2002, kad je kao članica dueta „dZihan & Kamien“ izdala CD „Gran Riserva“, a tri godine kasnije objavila je prvi solo album „Madita“.

(Izvor: SB/dunav.at)

Slični članci

Back to top button