Svijet

Snimak stampeda u Milanu: Juriš na posljednji voz prije blokade grada (VIDEO)

Italijani u nastojanju da izbjegnu epidemiju koronavirusa na sjeveru zemlje snimljeni su sinoć kako trče prema vozovima iz grada, samo nekoliko sati prije nego što je počela velika izolacija tog dijela zemlje.

U videu koji je na društvene mreže postavio Matteo Salvini, lider Lige i bivši italijanski potpredsjednik vlade, vidi se scena panike na milanskoj željezničkoj stanici Porta Garibaldi – stotine putnika s prtljagom koji jure prema vozovima iz grada nakon što su sinoć objavljene vijesti o planiranom karantinu, prenosi  dnevnik “Expres”.

Salvini je napisao:

“Milano, Porta Garibaldi: Masa ljudi u kasnim večernjim časovima u jurišu na posljednje vozove koji napuštaju Lombardiju nakon nacrta uredbe o koronavirusu koji je izdala vlada”.

Juriš na vozove se desio nakon što je Italija jučer nametnula zatvaranje svog bogatog sjevera, uključujući i finansijsku prijestonicu Milano, u drastičnom novom pokušaju da pokuša da spriječi epidemiju korona virusa.

Putnici su panično utrčavali u voz, čak i bez kupljene karte, govoreći kontrolorima da su spremni platiti kaznu samo da ih ne izbacuju napolje.

Uredba koju je izdao italijanski premijer Giuseppe Conte malo poslije ponoći pogađa oko 16 miliona ljudi, uključujući region Lombardije i još najmanje 14 susjednih provincija, među kojima Veneciju, Modenu, Parmu, Piacenzu, Reggio Emiliju i Rimini i ostat će na snazi do 3. aprila.

Izvor: Expres

Slični članci

Back to top button