Region

Tragedija u Hrvatskoj: Mladić (25) sjeo na motor prvi put ove godine i poginuo

– Mislila sam da bi još trebao spavati jer radi drugu smjenu. Ali ga je lijepo vrijeme i dogovor s prijateljima za kavu prije posla izvukao iz kreveta. Sjeo je na motor i to prvi put ove godine i više ga nema, kazala je za 24sata.hr jecajući majka 25-godišnjeg Branimira Barešića.

Branimir je u petak oko 11 sati teško stradao u prometnoj nesreći u Čazmi, u Ulici Franje Vidovića. Udario je u automobil ispred sebe. Dok su susjede i rodbina pokušavali utješiti neutješnu majku, Branimirov otac je novinare odveo iza obiteljske kuće gdje se pod nadstrešnicom nalazio traktor iz 1957. godine koji je mladić naslijedio od svojeg djeda s kojim je volio ići u polje. Dok je otac govorio o svojem mlađem sinu koji je ostao u obiteljskoj kući u prigradskom naselju Grabovnica, pojasnio je da je djedov traktor mladić sam rastavio i uredio, oko nogu mu se uvijao labrador.

– Evo, to je njegov pas i stalno čeka kad će se Branimir vratiti, a znam da ga više nikada neću ugledati – jecajući je govorio otac, gladeći psa na kojeg kapaju očeve suze.

Foto: Željko Rukavina/24sata

Uostalom, i svi u naselju su imali samo riječi pohvale za mladića koji je svima bio na usluzi. Susjeda je rekla da nije mogao biti bolji nego što je bio.

– Doista jedno krasno biće koje nećemo više vidjeti u našoj sredini – kazala je žena i rukama prekrila oči.

Mladić se trebao naći s prijateljima na kavi jer je petak bio zadnji radni dan u tjednu u poduzeću Oniks, gdje je nedavno dobio povišicu i unaprijeđen je zbog toga što se prema poslu odnosi predano i profesionalno. Radio je kao rukovalac na CNC stroju. Na rastanku s neutješnom obitelji otac pokojnog mladića, koji će biti sahranjen u ponedjeljak, novinarima je ispričao kako je motor kupio lani, ali se nije previše vozio i da je bio dosta oprezan.

– Na tijelu nema niti jedne ogrebotine osim na rukama. Kaciga mu nije spasila glavu, jer je umro od teške ozljede glava – pojašnjava mladićev rođak.

Na mjestu udesa koje je udaljeno od Grabovnice nekih pet kilometara novinari su zatekli jednu djevojku koja je palila lampaš. Rekla je da se Branimira sjeća iz osnovne škole koju su zajedno pohađali te da je uvijek bio fin i pristojan mladić. Ona povremeno iz Zagreba dolazi vikendom u Čazmu te ju je ova smrt teško potresla.

Ljudi koji žive u susjedstvu mjesta nesreće su rekli kako je 31-godišnja žena koja je sjedila za upravljačem osobnog automobila i skretala u susjedovo dvorište, dok je u njezino vozilo udario Branimir, majka dvoje malodobne djece. Iz škole je vozila svog i susjedovog sina koji idu zajedno u razred. Nesreća ju je, kaže njezin susjed, strašno pogodila i u velikom je šoku.

U policijskom priopćenju se navodi da je mladić preminuo u petak odmah po dolasku u bjelovarsku Opću bolnicu. Policija navodi da se Barešić kretao neprilagođenom brzinom za osobine ceste i za gustoću prometa. Naglo je kočio, pa je sa svoje desne strane kolnika prešao na lijevu i udario u zadnju stranu automobila ispred sebe. Osobnim automobilom bjelovarskih registarskih pločica, upravljala je 31-godišnja vozačica. U trenutku prometne nesreće ona je skretala u lijevo na kolni ulaz. Nakon udara, Branimir je pao i podletio pod automobil.

U izvlačenju teško ozlijeđenog mladića sudjelovali su vatrogasci JVP Čazma. Potom je prebačen u kola Hitne pomoći s teškim i po život opasnim posljedicama, ali mu na nesreću nije bilo pomoći. Policija će o ovoj trećoj osobi koja je poginula ove godine na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Izvor: Dnevnik.ba

Slični članci

Back to top button