Čitaj.ba

U službi naroda!

BILI SU U BRAKU 58 GODINA, PA STRADALI JEDNO PORED DRUGOG: Tornado ih odnio bukvalno sa dušekom

Tornado koja je protutnjao kroz američku državu Tennesse u utorak odnio je najmanje 24 života, uključujući i par koji je bio u braku skoro šest decenija.

Njih dvoje su umrli jedno pored drugog, dok je istovremeno, nedaleko od njihove kuće, mladi bračni par stradao pokušavajući da zaštiti svog sina (2).

Nepogoda je najteže posljedice ostavila u Putnam oblasti, gdje je tornado ubio 18 ljudi, uključujući i petoro djece ispod 13 godina. Još šestoro ljudi stradalo je u okolnim gradovima.


Među njima su bili i James i Donna Eaton, koji su umrli u utorak nakon 58 godina braka. Par je preminuo u trenutku kada su njihovi dušeci bili odbačeni sa kreveta, prenosi Tennessean reports.

James je imao 84 godine, a Donna 81. Umrli su jedno pored drugog. Oboje su radili u crkvi, James je bio đakon, a Donna je vodila finansije.

Bili su skromni, ljubazni i živjeli su punim plućima. Bilo da su odlazili u svoje svakodnevne šetnje, navijali za Sinsinati Reds, volontirali u ckrvi ili se brinuli o svojoj djeci, unicima ili praunucima, uvijek su u svakom svom djelu pokazivali ljubav prema Bogu – navodi se u njihovoj smrtovnici.

Tročlana porodica ugasila se u Kukevilu. Maleni Sojer Kimberlin (2) umro je u naručju svojih roditelja Erin i Džoša. Oni su dali svoj život pokušavajući da zaštite sina, navodi se u smrtovnici ovog dječaka.

Još jedan par stradao je tog dana – Obri Sakston (33) i njen dečko Majkl Dolfini (36).

Izvor: Hayat
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter