Čitaj.ba

U službi naroda!

Uzbuna u Madridu: Igrač Reala obolio od koronavirusa

Igrači prvog tima Reala iz Madrida, i fudbalske i košarkaške sekcije, su u karantinu u kojem bi trebali provesti 15 dana nakon što je koronavirus dijagnosticiran kod jednog člana košarkaške ekipe.

Prema navodima “Marce”, riječ je o američkom centru Treju Tompkinsu (Trey Thompkins). Ironija je da je 29-godišnji Amerikanac bio jedan od najopreznijih članova ekipe, koji je nosio masku i rukavice te izbjegavao rukovanje sa drugim osobama.

Tome je dokaz i slika koju je objavio bek Reala Rudi Fernandez (Rudy) na Instagramu, na kojoj se vidi kako Tompkins nosi masku na licu i rukavice.

Tompkins je bio jedan od 11 igrača Madriđana koji su se prošle sedmice preselili u Milano, kako bi odigrali utakmicu 27. kola Eurolige protiv domaće Olimpije Milano u praznom Forumu. Unatoč činjenici da italijanski grad važi za područje najvećeg rizika od širenja koronavirusa, Euroliga je odlučila da se ova utakmica odigra pred praznim tribinama u Milanu.

Naišlo je to na negodovanje igrača Reala, naročito Tompkinsa, koji se zapitao zašto se meč ne igra na neutralnom terenu te naglasio da je koronavirus veoma opasan te da ga tako treba i tretirati.

Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter