Svijet

UZNEMIRUJUĆE: Video skidanja kože živim krokodilima radi torbice Louis Vuitton šokirao je svijet

POSLJEDNJIH par godina razni aktivisti za prava životinja bore se protiv modnih dizajnera, a pogotovo Louis Vuittona zbog korištenja kože krokodila za izradu raznih proizvoda.

PETA i slične organizacije otkrile su i podijelile fotografije okrutnosti koju životinje proživljavaju kako bi kasnije njihova koža bila nečija torba.

2017. godine PETA je kupila dionice u kompaniji LVMH kako bi mogla reagirati na njihovo poslovanje. Vlasnici dionica mogu organizirati hitne sastanke na kojima mogu utjecati na način poslovanja te su nakon par godina pritiska iz LVMH PETA-i obećali poduzeti nove mjere koje bi osigurale odgovornost i smanjenu količinu kože krokodila.

Osim Louisa Vuittona, PETA je prozvala i druge dizajnere kao što su Chanel, Vivienne Westwood, Victoria Beckham i Diane von Fürstenberg koji su također obećali da će prestati koristiti krzno i kožu životinja za izradu modnih dodataka i proizvoda.

Neki od tih proizvoda dosežu vrtoglave cijene od 3100 funti. Iz LVMH su obećali da će osigurati da se životinje tretiraju sa suosjećanjem, no nisu opisali točno kako bi taj postupak trebao izgledati.

Snimke koje su zabilježili iz organizacije PETA u sklopu istrage proizvodnje Louisa Vuittona zastrašujuće su i šokirale su mnoge.

Fotografija je uznemirujuća i gledate je na vlastitu odgovornost

Snimke su uznemirujuće i pokazuju životinje s razrezanim vratovima i štapovima uguranima u grlo dok su još žive. Zatim im deru kožu dok se jadne životinje još miču i krvare. Na kraju ih bacaju u betonske jame i zacementiraju.

PETA i ostale organizacije za zaštitu i dobrobit životinja smatraju da se LVMH ne drži dogovora ni protokola koji im je obećan te i dalje rade na kampanji kako bi se ovakva okrutnost nad životinjama radi izrade modnih dodataka u potpunosti zabranila.

Snimka je uznemirujuća i gledate je na vlastitu odgovornost:

Slični članci

Back to top button