BiH

Ekipa za ponos: Vojnici iz BiH briljirali na takmičenju u SAD-u (FOTO)

U organizaciji Nacionalne garde Maryland (MDNG) od 12. do 15. marta 2020. godine u saveznoj američkoj državi Maryland je održano takmičenje za najboljeg ratnika „Best Warrior Competition 2020“.

Tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama internacionalnog nivoa, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Tim OS BiH, osim što je osvojio prvo mjesto u svim kategorijama internacionalnog nivoa, a u ukupnom plasmanu zavidnu srebrenu medalju.

Tokom završne ceremonije, brigadna generalica Janeen L. Birckhead čestitala je svim učesnicima na izvanrednim rezultatima i nesebičnom doprinosu. Posebnu zahvalnost uputila je učesnicima iz OS BiH i Estonije, jer su takmičenju dali internacionalni karakter.

“Pripadnici OS BiH su još jednom pokazali veoma visok stepen motiviranosti, profesionalizma, borbenog duha, te u svakom momentu dostojanstveno predstavljali Oružane snage BiH i državu Bosnu i Hercegovinu, navode iz MOBiH.

Ekipu koja je predstavljala Oružane snage Bosne i Hercegovine činili su: poručnik Anes Halilović, vodnik Matija Ivaković, kaplar Senad Sarajkić, te vođa tima stariji vodnik prve klase Goran Antunović.

Slični članci

Back to top button