BiH

Imamović: Tražimo zabranu kretanja građana iz gradova/općina u druge gradove/općine

Danas je održana sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite Grada Tuzla na kojoj se obratio Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Na današnoj sjednici donijete su nove odluke, ali i određeni prijedlozi i inicijative koje se tiču zaštite od pandemije Korona virusa.

“Najvažniji prijedlog sa današnje sjednice jeste da tražimo od Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje ljudi, od Federalnog štaba CZ i Kantonalnog štaba CZ da se odmah zabrane unuarnje migracije, da se zabrani kretanje iz gradova i općina u druge gradove i općine BiH. Izuzetak od ove zabrane može biti samo odlazak ljekaru i odlazak na posao. Ova zabrana se ne odnosi na transport roba. Ostanite kod kuće, čuvajte distancu, perite ruke, još uvijek u Tuzli nema registrovanih na Korona virus, a ne znači da neće bit. Sad nam je najvažnija disciplina građana, a od viših nivoa očekujemo zabranu unutarnjih migracija, zabranu da građani idu iz grada u grad” – kazao je Imamović, komandant Gradskog štaba civilne zaštite grada Tuzla.

Izvor: RTV Slon

Slični članci

Back to top button