BiH

Mašić u BiH došao iz žarišta korone, a nije se stavio u izolaciju, pa poručuje: “Nemam temperaturu, žao mi je što…” (FOTO)

Nije da od Damira Mašića i ranije nismo navikli na nepromišljene poteze i ponašanje neozbiljno i za prosječnog tinejdžera,a kamoli nosioca političke funkcije, no ovaj put čini se da je uspio prevazići samog sebe.

Mašić, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a, jedan je od onih koji spadaju u rizičnu skupinu potencijalnih nosilaca korona virusa.

Mašić se, naime, 12. marta u BiH vratio iz Velike Britanije, jednog od kriznih žarišta korona virusa.

Ipak, iako je potencijalni nosilac virusa, Damir Mašić nije otišao u izolaciju niti je prošao bilo kakve testove te je s aerodroma pušten da ode kući.

Zbog ovoga su mnogi građani negodovali, tražeći od Mašića da se stavi u izolaciju i testira. Umjesto toga, Mašić je odlučio ponuditi krajnje nebulozan i skandalozan odgovor koji s jedne strane vrijeđa inteligenciju, a s druge pokazuje svu neozbiljnost dotičnog političara:

“Nemam temperaturu i osjećam se potpuno dobro. Žao mi je što se politički neistomišljenici koriste svim sredstvima da pokušaju nanijeti štetu pa čak i kad je ova tema u pitanju”.

alt

Dakle, da dobijete ilustraciju o kakvom stepenu neodgovornosti i neozbiljnosti se radi kada je u pitanju Mašić, napomenut ćemo samo da je dotični u BiH sletio iz jednog od evropskih žarišta u vrijeme kad je pandemija već bjesnila, škole u velikom dijelu BiH bile zatvorene, a skupvi zabranjeni. Ali graničari mu na aerodomu nisu rekli da mora u samoizolaciju pa, eto, on je smatrao da je to dovoljno i stoga nije ni otišao. I sada mu neodgovorno ponašanje  podvaljuju i imputiraju “politički neistomišljenici“?

Da stvar bude gora, Mašić ne samo da se nije stavio u izolaciju ni testirao, nego očito sve vrijeme ne izbjegava da se kreće u većoj grupi ljudi, pa smo ga tako već 13. marta  mogli vidjeti na zajedničkoj konferenciji SDP-a i Naše stranke na kojoj je najavljeno podnošenje krivične prijave protiv Asima Sarajlića.

Pročitajte krivičnu prijavu protiv Asima Sarajlića i drugih (FOTO)

Uzimajući u obzir da se najodgovorniji funkcioneri prema vlastitom i zdravlju građana ovako odnose, možemo samo zaključiti da građani BiH u konačnici još i odlično prolaze.

(Izvor: Slobodna Bosna)

Slični članci

Back to top button