Nogomet

Poruka omiljenog Nijemca odjeknula Europom: Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, a sad smo shvatili šta vrijedi u životu

Uefa je odgodila Europsko nogometno prvenstvo za godinu dana. Takva radikalna odluka bila je neizbježna s obzirom na širenje koronavirusa u Europi, novom žarištu bolesti otkrivene prošlog prosinca u Kini.

Njemačka je također domaćin Europskog prvenstva u nogometu 2024. godine, a jedan od omiljenih Nijemaca, izbornik Joachim Löw je objavio poruku koja je glasno odjeknula sportskom Europom.

“Posljednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svijet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osjećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živjeli i radili proteklih godina bio je neodrživ. Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopće nas nisu zanimali glad u svijetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu!”, rekao je potreseni Löw o čemu je razmišljao proteklih dana i priču zaključio nogometom:

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - NOVEMBER 19: (EDITORS NOTE: Image has been digitally enhanced.) Head coach Joachim Loew of Germany looks on prior to the UEFA Euro 2020 Qualifier between Germany and Northern Ireland at Commerzbank Arena on November 19, 2019 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images)

“Naravno da bi naša reprezentacija željela ovog ljeta igrati na prvenstvu kojeg je izborila. Svaki sportaš živi za te velike utakmice i velike turnire. Ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno vrijedi i za nogomet. Zbog toga je ovakva odluka u potpunosti ispravna, odgodi europske smotre nema alternative. Do prije nekoliko tjedana smo razmišljali o Bundesligi, Ligi prvaka, Europskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizirao svijet, više ništa nije kao prije!”.

Izvor: Jutarnji.hr

Slični članci

Back to top button