BiH

Tuzla: Pomoć grupa i pojedinaca za osobe kojima je uvedena zabrana izlazaka

Zbog uvedene zabrane mjere kretanja osobama starijim od 65 godina brojne grupe i pojedinici pokrenuli su humanu akciju pomoći i dostave namirnica, neke od njih donosimo u prilogu.

Ukoliko ste i vi pokrenuli određenu grupu ili se kao pojedinac stavljate na rasplaganje, kontakt podatke ili linkove grupa možete poslati putem viber broja 062 222-477, istima će biti dopunjena lista.

Jedni za druge Tuzla – Facebook grupa

“U ovoj grupi od sada će se objavljivati samo postovi osoba kojima je pomoć potrebna te postove s korisnim informacijama. Stoga vas još jednom molimo da ukoliko u grupi vidite objavu koja se tiče vašeg kvarta, a u tom trenuku ste slobodni, da se osobi javite u inbox i s njima, privatno, dogovorite oko detalja. Nemojte javno objavljivati svoju tačnu adresu.” navodi se u opisu grupe.

#OstaniKući – Tim Volontera Tuzla

Humani građani Tuzle – Bitka za starije je počela

“Zbog uvedene zabrane mjere kretanja osobama starijim od 65 godina ja Tarik Kamber (061 666-500) vršit ću besplatnu kućnu dostavu, plaćat će se samo iznos sa fiskalnog računa. Narudžbe do 11.00 sati, roba će biti dostavljena najkasnije do 13.00 sati. Napomena: Svi oni koji se žele priključiti ovakvom načinu pomoći printamo besplatno naljepnice sa podacima i kontaktom.”

Forum mladih Naša stranka

“Naši volonteri/volonterke su hrabri ljudi koji svoje zdravlje nesebično stavljaju na rizik kako bi pomogli onima kojima je sada to najpotrebnije. Od srca hvala svim volonterima/volonterkama na požrtvovanosti i angažovanju u ovako bitnom trenutku!

Imajući to u vidu, nadamo se da se u ovakvom trenutku neće desiti neka neugodna situacija od pojedinaca koji bi ovakvu akciju iskoristili za pridobijanje protupravne sopstvene koristi.

S obzirom da imamo mnogo volontera na području BiH ukoliko doživite bilo kakve neugodnosti javite nam na broj: +387 61 642 650.

Mi vam stojimo na raspolaganju. Potrebno nam je volontera iz svakog grada/opštine u BiH!”

Fukare Tuzla

“Naša navijačka skupina želi obavjestiti Krizni štab i sve ostale nadležne državne institucije da stojimo na raspolaganju kao i prije nekoliko godina kada su našu zemlju pogodile poplave. Mi stojimo tu uz svoj grad i svoju zemlju! Kontaktirajte nas putem zvanične Facebook stranice.”

Dom zdravlja Tuzla – 035 368 411

Krizni štab – 062 828 398

Ured Crvenog križa/krsta grada Tuzla +387 35 252 198

Izvor: tuzlanski.ba

Slični članci

Back to top button