Svijet

Zaražena majka dvoje djece poslala snažnu poruku ljudima širom svijeta: Samoizolacija je jedini način! (VIDEO)

Jedna Britanka koja je zaražena korona virusom, snimila je video poruku sa odjeljenja Intenzivne njege, kako bi ukazala ljudima da “ne rizikuju” i da na sve načine izbjegnu ovu bolest.

Tara Jane Langston (39), inače majka dvoje djece, nalazi se u bolnici Hillingdon u Zapadnom Londonu i preklinje ljude da se ne šale kada je u pitanju korona virus, te je poslala poruku. 

– Imam osjećaj kao da imam staklo u plućima. Na intenzivnoj sam njezi i ne mogu da dišem bez aparata. Zapravo sam sada 10 puta bolje kako sam se osjećala. Izgubila sam pojam o vremenu i o danima. Ako je neko pušač, ostavite cigare, jer će vam biti potrebna j***na pluća – kazala je Langston na video snimku, a prenosi News.com.au.

Ona je apelovala na ljude da ne rizikuju i eventualno budu zaraženi korona virusom.

– Svaki dah je borba. Užasan je osjećaj i ne bih htjela opet da prolazim kroz ovo. Bila sam bolesna pet dana, pošto su me odveli u bolnicu. Prvobitno su mi rekli da imam upalu pluća i dali su mi antibiotike, kao i ibuprofen i paracetamol. Uzimala sam osam ibuprofena dnevno, a lekari sada misle da je to pogoršalo situaciju – kaže Tara opisujući svoje iskustvo.

 

– Kada su me odveli na intenzivnu njegu, planirali su da me sedatiraju i intubiraju, jer je moj organizam prošao kroz težak period. Srećom, nisu me stavili pod sedative, ali mi je bilo potrebno šest litara kiseonika dnevno. Pošto mi je stanje bolje, dovoljan mi je litar kiseonika dnevno – dodala je Lengston.

Majka dvoje djece preklinje ljude da ostanu u samoizolaciji, ističući da je to “jedini način”.

– Razumijem ljude i njihovo razmišljanje, pošto sam i ja mislila da je sve ovo budalaštinJa i da se samo diže tenzija dok nisam dobila korona virus. Ne želim više nikada da iskusim ovo. Moja priča treba da bude upozorenje, morate ovu situaciju da shvatite vrlo ozbiljno – rekla je ona.

Britanci priznali da namjerno žele da 60 odsto ljudi bude inficirano korona virusom

Glavni naučni savjetnik britanske vlade rekao je da vlast želi da 60 odsto populacije dobije korona virus, kako bi onda pokušali da formiraju tzv. “imunitet krda” i tako spriječili da infekcija postane kriza koja bi se iznova i iznova vraćala.

Sir Patrick Walans istakao je da će korona virus vjerovatno postati sezonska bolest, pa je strategija da se smanji uticaj bolesti na zdravstveni sistem Ujedinjenog kraljevstva, a da se virus ne zaustavi u potpunosti, prenosi “Independent”.

Izvor: tuzlanski.ba

Slični članci

Back to top button