Crna hronika

BiH: Žena i dvojica muškaraca žrtvu pretukli, vezali i opljačkali

Policijskoj upravi Čapljina obratio se muškarac inicijala N.T. (1965) iz ovog grada i prijavio napad kazavši da su ga opljačkali, potvrdio je za Klix.ba Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Prema onome što je žrtva navela u prijavi, u subotu 21. marta tokom večeri u njegov stan došla je A.B. iz Mostara s još dvije nepoznate osobe i tom prilikom su izvršili razbojništvo nad njim.

Kako stoji u policijskom biltenu, napadači su ga uz upotrebu fizičke snage savladali te zadali više udaraca po tijelu a zatim mu vezali ruke i opljačkali. Ukrali su mu novčanik u kojem se nalazio novac i lični dokumente. Navodno su mu ukrali nekoliko stotina maraka.

“Osumnjičena ženska osoba je odranije poznata službenicima MUP-a HNK, dok identitet dvojice muškaraca za sada nije poznat tako da ne mogu tvrditi da su nam odranije poznati”, rekao je Marić.

Uprkos ovom nemilom događaju, Marić dodaje da nije pojačan broj pljački i krađa ponajviše zbog mjera koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa i pojačanog prisustva policijskih službenika na ulicama.

O pljački u Čapljini je upoznat Odjel kriminalističke policije koji poduzima sve potrebne mjere i radnje na pronalasku počinitelja ovog krivičnog djela.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button