BiH

Koronavirusom zaraženo još sedam osoba u RS-u, među njima i doktor iz Doboja

Laboratorijskim analizama u posljednja 24 sata utvrđeno je prisustvo korona virusa kod još sedam osoba sa područja Republike Srpske, potvrdio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS, javlja Anadolu Agency (AA).

On je jutros na konferenciji za novinare rekao da je analizirano 75 uzoraka, a da je trenutno na području ovog entiteta zabilježeno 121 slučajeva korona virusa.

Istakao je da su za to vrijeme uzimali uzorke osobama koje se nalaze u karantinima u Gradišci i u Šamcu, pri čemu je testirana 31 osoba iz karantina u Gradišci i svi oni su negativni.

“Od novih utvrđenih osoba koje imaju pozitivan nalaz na korona virus jedna osoba je iz Banje Luke, dvije iz Gradiške, tri iz Bosanske Dubice i jedna iz Doboja”, rekao je Šeranić i dodao da je osoba iz Doboja ljekar a da će epidemiolozi uzeti uzorke kontakata ove osobe.

Sve osobe su u kućnoj izolaciji ili u karantinu, oni kod kojih je utvrđen pozitivan nalaz biće prebačeni u karantin u Banjoj Luci u kojem borave osobe sa pozitivnim nalazom na korona virus.

Riječ je o četiri muškarca i tri žene. Trenutno se u UKC RS nalazi 21 osoba, od kojih deset čeka rezultate testiranja.

U RS-u su pod zdravstvenim nadzorom 16.443 osobe. Iz zdravstvenog nadzora izašla je 1.041 osoba.

U Studentskom centru u Banjoj Luci od juče popodne smješteno je 20 osoba pozitivnih na korona virusa, a uzeta su 24 brisa od kontakata iz porodice. Šeranić je rekao da očekuje da će tokom dana sve pozitivne osobe iz kućne izolacije biti smještene u ovaj karantin.

“U Gradišci u karantinskom smještaju od juče od sedam časova do danas do sedam časova se nalazi 49 osoba 21 iz Federacije BiH, a 28 iz RS-a”, rekao je Šeranić.

On je pojasnio da svi koji imaju negativan nalaz upućuju se u karantine u lokalnim zajednicama, a oni koji su pozitvni od danas biće upućeni u karantine gdje su smještene pozitivne osobe u Banjoj Luci ili Bijeljini.

Izvor: Anadolija

Slični članci

Back to top button