Čitaj.ba

U službi naroda!

Prvi klub žrtva koronavirusa: Bivši učesnik Lige prvaka proglasio bankrot

Slovački fudbalski klub MŠK Žilina proglasio je bankrot zbog teške situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19. Iz kluba su izdali saopštenje u kom su objasnili vrlo nezavidnu finansijsku situaciju i igračima dali slobodu da potraže novu sredinu nakon 30. Aprila, kada se gasi MŠK Žilina.

Pandemija koronavirusa samo je pogoršala ionako lošu finasijsku situaciju u kojoj se neko vrijeme nalazi sedmostruki prvak Slovačke.

Kada se klupska uprava nije uspjela dogovoriti sa igračima oko smanjenja plaća i prolongiranja isplata uslijedio je bankrot, u trenutku kada se klub Žilina nalazi na drugom mjestu Prvenstva Slovačke.

Žilina je je zauzimala drugo mesto u slovačkom prvenstvu, sa 10 bodova manje od Slovana iz Bratislave, a u prošlosti su žuto-zeleni dres nosili reprezentativci BiH Nermin Haskić, Admir Vladavić, Velimir Vidić, Semir Kerla…

Najveći uspjeh na međunarodnoj sceni Žilina je ostvarila plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka u sezoni 2010-11, dok su dvije godine ranije bili učesnici grupne faze Kupa UEFA.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter