Čitaj.ba

U službi naroda!

SDP-ov ljubavni trougao: Oženio se Damir Mašić

Za slučaj da ga niste prepoznali na naslovnoj fotografiji, postavit ćemo i drugu poznatiju fotografiju. Tako je Damir Mašić izgedao prije popularnosti Jala Brata, inače kandidata SDA Vogošća.

 

U socijal-demokratskoj franšizi u BiH vode se razne bitne i živopisne dileme.

Pa tako vrlo brzo i spretno znaju da izmješaju socijaldemokratiju i komunizam. Ponose se što su nasljednici imovine Komunističke partije, dok se istovremeno diče i time što su ljevičari. Neko bi rekao da to dvoje ne ide baš jedno sa drugim.

Ali i kao sve frašize u BiH, tako ni SDP nije na nivou stranaka sestara npr. iz Austrije ili Švedske. Ideje kakve se zagovaraju nisu ni izbliza iste, SDP je samo paravan za dalje postojanje udruženja komunista.

Pa tako dragi socijaldemokrati, čuj mene komunisti, socijaldemokrati se bune kada se školi da ime po Mustafi Busuladžiću. Jedan njihov pulen je čak na stranačkom ili partijskom sastanku, dok ga je demonstrativno napuštao, urlikao: “J**o vam Busuladžić majku”.

Kratko ćemo samo o Mustafi. Čovjek kojeg su komunisti pogubili nakon Drugog svjetkog rata bez ikakvog ozbiljnog suđenja ili dokaza. Toliko o tome šta oni misle u ljudskim pravima i o onima koji ne razmišljaju isto.

To su isti oni komunisti koji su pogubili i brata slavnog pisca Meše Selimovića. Ponovo bez ikakvog suđenja, po direktivi Partije, ubijen je nevin čovjek. Ubijen je jer su ga teretili za navodnu krađu kauča.

Sve to da bi komunisti imali apsolutnu moć u državi koju su svi branili. Državi u kojoj je bila samo jedna partija. Da bi skoro predsjednik franšize u BiH, nakon pobjede na stranačkim izborima izjavio: “Držimo se Titove maksime-šta većina odluči tako će i biti”.

Ironično, jer se tzv. SDP i dalje poziva na autokratu Tita, ali i to što govore o pravu većine u njegovo vrijeme. Većina možda, ali u jednoj partiji.

U toj partiji, pored tih ideoloških troumljenja, postoje i ona ljubavna. Tinderovi algoritmi su se u toj partiji baš zaigrali, pa su “matchirali” nesuđenu snahu predsjednika partije Nermina Nikšića i člana Predsjedništva ove partije – voditelja Damira Mašića.

Drug član

Drug član je stao na ludi kamen, po drugi put, nakon što se razveo od svoje prve supruge, sa kojom im sina.

Ne mari Mašić za pandemiju, očito je ljubav dovoljno jaka.

Samo da podsjetimo, ne samo da Mašić ne mari za pandemiju, nego ni ne mari za svoje sugrađane i pravila o samoizolaciji.

O tome više čitajte OVDJE.

 

U doba te globalne pandemije, sa sve restrikcijama koje su na snazi, Mašić je odlučio da kaže sudbonosno “DA” i uđe u brak sa djevojkom sa kojom je duže u vezi, fintess trenericom iz  Sarajeva.

Politicar Masic ?

Istu tu vezu je drug član Mašić negirao i prijetio tužbama za klevetu.

U svakom slučaju, mladencima puno sreće.

Valjda će SDP izaći fit iz svega ovoga.

Izvor: Čitaj.ba
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter