Čitaj.ba

U službi naroda!

Top 5 video-igara za one sa slabijim računarima (VIDEO)

Nemaju svi ni vremena a ni želje da igraju najzahtjevnije video-igre. Za one koji imaju malo slabije računare, a žele da im vrijeme prođe što je zabavnije moguće, evo liste manje zahtjevnih video-igara.

Untitled Goose Game

Igra specifičnog naziva koja je prošle godine prikupila brojne nagrade kao najbolje indie ostvarenje, radi na velikom broju starih konfiguracija. Stavljeni ste u ulogu guske zle naravi, gdje ćete pomoći kljuna i krila ometati ljude koji pokušavaju da gledaju svoja posla. Untitled Goose Game vam donosi listu sa zadacima koje morate obaviti, neki su laki, neki teški, ali sigurno je da ćete se slatko nasmijati tokom igranja.

Tesla vs Lovecraft

Ovde vas očekuje sudar dva potpuno različita svijeta, sa jedne strane čuveni Tesla sa svojim futurističkim spravicama, a sa druge Lavkraft i njegove horde čudovišta. Vi igrate kao Tesla koji mora sačuvati svijet od gomile čudovišta koja neumoljivo napadaju, a na raspolaganju je moćni Tesla-Mech, mašina koja prosto melje neprijatelje. U pauzi između upotrebe ove mašine, na raspolaganju imate različita oružja za borbu, koja postaju još moćnija kroz nadogradnje. Tesla vs Lovecraft ima veliki broj nivoa u ponudi i dobar broj njih je izuzetno napet, tako da ćete uvijek biti pod pritiskom.

Papers, please

Odlična igra koja se pomalo ironično poklapa sa aktuelnom pandemijom virusa. Papers, Please vas stavlja u ulogu činovnika koji odlučuje ko će ući u fiktivnu državu a koga ćete odbiti. Cilj je da propustite normalne građane, dok svake koji su vam sumnjivi ili sa lošom papirologijom morate odbiti. Igra u početku teče sporo i lako možete da ispratite i nasitnije greške kod onih koji falsifikuju pasoš, ali kako napredujete tako imate sve manje vremena za provjeru, a mnogo grešaka će vas koštati posla. Po uzoru na ovu igru je napravljen i odlični kratki film koji je dostupan za gledanje na Youtube platformi.

Hollow Knight

Hollow Knight je pravi dragulj indie scene, kojeg je najlakše opisati kao ljubavno pismo usmjereno razvoju igara. Predivna 2D grafika, ogroman svijet za istraživanje prepun zanimljivih karaktera i opasnih neprijatelja, kojih ima preko 130, sa sve 30 boss okršaja, su samo neke od stvari koje vas očekuju u ovoj igri. Sama osnovna verzija igre nudi sate i sate zabave i igranja, dok je Team Cherry u prethodnom periodu konstatno dodavao nove besplatne ekspanzije, sa još više akcije i predivne grafike.

Ministry of Broadcast

Evo i jedne igre regionalneproizvodnje koja se relativno skoro pojavila. Zahvaljujući impresivnoj pixel-art grafici, Ministry of Broadcast radi na starim mašinama bez problema. Pred vama je zanimljiva priča inspirisana djelima Georgea Orwela, kao što je “1984”, u kojoj ste smješteni u rijaliti emisiju koju vodi država. Kako biste se vratili najmilijima morate proći niz testiranja, i pritom pogaziti poverenje ostalih takmičara, ali to je jednostavno cijena koju morate platiti. Pred vama je odličan miks platformisanja sa crnim humorom i doskočicama.

Izvor: play.co.rs
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter