Čitaj.ba

U službi naroda!

Lijepe vijesti iz Zvornika: Sirijac koji je ostao bez nogu u BiH, dobio proteze (VIDEO)

Dvadesetogodišnji Abdulrahman iz Sirije, kojem je voz kod Zvornika otkinuo obje noge, dobio je proteze, a divni ljudi iz Pomozi.ba objavili su na svojoj Facebook stranici snimak prvih koraka ovog mladog čovjeka kako hoda prvi put na otvorenom nakon nesretnog događaja.

Mladić iz Sirije je bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM) preuzela brigu o njima.

S ciljem da mu pomognu da dobije proteze za obje noge, iz Pomozi.ba su pokrenuli apel za prikupljanje novca. U te svrhe je do kraja decembra prošle godine pušten u funkciju telefonski broj 17007 za prikupljanje sredstava.

Podsjećamo, on je kao dječak sa bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću u Bosni i Hercegovini. U Zvorniku mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter