Crna hronika

Stravičan zločin potresao Italiju: “Halo, policija, ubio sam djevojku jer me zarazila koronavirusom”

Stravičan slučaj ubojstva potresa Italiju, europsku državu najteže pogođenu epidemijom koronavirusa. Doktorica Lorena Quaranta (27) pronađena je mrtva davljenjem, a policiju je o smrti obavijestio njezin dečko, Antonio De Pace koji je navodno nazvao policiju i rekao: ‘Ubio sam ju jer me zarazila koronavirusom’, prenose britanski mediji.

Kada je policija stigla u njihov stan pronašla je djevojku mrtvu, a De Pace je sjedio na podu s prerezanim žilama na rukama.

Tužiteljstvo otkriva da su medicinski tehničar De Pace i Quaranta, prema preliminarnim testovima, bili negativni na koronavirus te nazvali njegove tvrdnje ‘glupostima’, navodi talijanska novinska agencija Adnkronos.

Quaranta i De Pace radili su zajedno u bolnici u Messini na Siciliji gdje su sa ostalim kolegama vodili svakodnevnu bitku s epidemijom koronavirusa.

De Pacea su odmah odvezli u bolnicu, gdje su mu njegovi kolege uspjeli spasiti život. Nekoliko dana prije smrti Quaranta je na Facebooku pisala o izazovima s koji se susreće kao medicinska djelatnica u Italiji.

– Sada više nego ikada moramo pokazati odgovornosti i želju za životom. Morate iskazati poštovanje prema sebi, vašoj obitelji i zemlji, napisala je.

De Pace je nedavno na Facebooku odao počast svojoj djevojci napisavši kako je ponosan na nju i čestitao joj na stjecanju liječničke diplome.

– Nastavi slijediti svoje snove, uvijek živi život kakav si zamišljala. Bravo. Čestitke na briljantnoj diplomi, napisao je prije samo desetak dana Antonio.

Broj smrtnih slučajeva u Italiji narastao je za više od 700 u srijedu, dok je jedan od visokih dužnosnika rekao da ljudi sve teže podnose socijalne restrikcije.

Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je novih 727 smrtnih slučajeva povezano s Covidom-19, a da je ukupan broj dosadašnjih smrtnih slučajeva skočio na 13.155, što je najveća brojka u svijetu.

Ukupan broj zaraženih, uključujući i one koji su se oporavili ili umrli, iznosi 110.574, što je dnevni porast od 4,5 posto, dok je u utorak porast iznosio 4 posto.

Izvor: Jutarnji.hr

Slični članci

Back to top button