Film/TV

Tko želi biti milijunaš: Zbog ovog pitanja iskoristila je sva tri džokera, znate li vi odgovor?

PRVI zadatak u novoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš? bio je poredati kukce po veličini od najmanjeg do najvećeg. Prvi je zadatak uspješno riješio Vjeran Marijašević iz Livane. 

Takmičar je bez puno premišljanja točno odgovorio na prvih pet pitanja, a zapeo je na šestom pitanju.

Pitanje je glasilo: Ko je 1895. objavio članak O novoj vrsti zraka? Tačno je odgovorio da je riječ o Nobelovcu Wilhelmu Röntgenu.

Na sedmom pitanju Koje je drvo čuperasto, a ne krošnjasto? iskoristio je prvi džoker pola-pola i točno odgovorio da se radi o palmi.

Vjeran je takmičenje završio na devetom pitanju koje je glasilo: Tko se Aztecima potužio riječima: “Ja i moji drugovi bolujemo od bolesti srca koju samo zlato može izliječiti?”

Iskoristio je džoker zovi, ali se i njegov prijatelj premišljao. Poslušao ga je i odgovorio Francisco Pizarro, ali je tačan odgovor bio Hernán Cortés. Napustio je kviz s hiljadu kuna.

Sljedeća takmičarka bila je Jasna Rajn. Zapela je tek na osmom pitanju koje je glasilo: Lincolnu i Kennedyju atentati su okončali mandate. Naslijediše ih predsjednici istog prezimena. Koja su bila njihova imena?

Iskoristila je tri džokera. Zvala je brata, no nije bila sigurna u njegov odgovor, pa je za pomoć upitala i publiku. Iskoristila je i treći džoker i dala točan odgovor Johnson.

Odustala je na pitanju koje je glasilo: Koji je grad zavičaj Petra Klepca, diva nadnaravnih moći? i otišla kući sa 16.000 kuna.

Sljedeća takmičarka bila je studentica Matea Đaković. Matea je zapela na pitanju: Čija je vojska, ojačavajući svoju utvrdu u Egiptu, pronašla tzv. kamen iz Rosette? Iskoristila je džoker zovi, a prijateljica joj je pomogla da dođe do tačnog odgovora Napoleonova vojska. Mateu ćemo vidjeti i u sljedećoj epizodi.

Izvor: index.hr

About Post Author

Slični članci

Back to top button