BiH

Bijeljina: Potpredsjednik Skupštine Mustafa Gradaščević kompletnu martovsku platu donirao u humanitarne svrhe

U Bijeljini ima humani ljudi, udruženja koji svakodnevno pomažu svom narodu. Svjedoci smo da je u posljednjih sedam dana skupljeno oko milion KM za pomoć u kupovini medicinskih sredstava koja su neophodna u borbi protiv pandemije korona virusa.

Danas pišemo o čovjeku koji obavlja javnu funkciju, bez mnogo medijskog eksponiranja, a za koga ljudi kažu da je čovjek u svakom smislu te riječi, piše mojabijeljina.com.

– Za ovaj human poduhvat čuli smo sasvim slučajno, od komšija kod kojih se raspitivao o transakcionim računima i načinima pomoći udruženjima koja su zatvorila svoje djelatnosti od početka marta mjeseca kao i socijalno ugroženim osobama, piše ovaj portal.

Riječ je o potpredsjedniku Skupštine grada Bijeljina, Mustafi Gradaščeviću koga su pozvali i iznenadili pitanjem o njegovom humanom gestu.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

– Ne znam kako ste dobili informaciju koja je trebala da ostane tajna. Da, tačno je. Kompletnu platu odlučio sam da doniram u humanitarne svrhe. Martovsku platu pokloniću socijalno ugroženim porodicama, četiri udruženja koja su obustavila svoj rad zbog pandemije korona virusa kao i fondu Solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Ovim putem pozivam sve osobe koje su u mogućnosti da se odreknu svog dijela plate kako bi pomogli osobama kojima je pomoć potrebna, uruženjima kao i fondu Solidarnosti kako bi što prije izašli iz krize i vratili se normalnom životu.

Portal Čitaj.ba čestita Mustafi Gradaščeviću na ovom humanom činu i poziva sve javne osobe da slijede primjer ovog mladog i humanog čovjeka.

Izvor: MojaBijeljina.com

Slični članci

Back to top button