Nogomet

“Grobare” mjere nisu spriječile da isprate druga kojeg je ubila korona (FOTO)

Od posljedica zaraze korona virusom u utorak je preminuo jedan navijač beogradskog Partizana. Na naslovnice beogradskih medija su dospjele fotografije sa njegove sahrane, koja je obavljena u petak. “Grobare” korona nije spriječila da isprate prijatelja. 

Na primjeru navijača crno-belih iz Lazarevca Gorana Aćimovića Aćima vidjela se pogubnost virusa Covid-19 pošto je Aćimović preminuo kratko nakon što je bio primljen u Infektivnu kliniku u Beogradu, piše Blic.

Samo nekoliko sati prije stavljanja na respirator bio je pozitivan na testu za korona virus, a sve se odigralo za nešto više od 24 sata.

Nakon smrti opisan kao neko veoma voljen i drag u svom gradu i među pristalicama Partizana, Goran Aćimović je sahranjen uz prisustvo najbližih na groblju. Međutim, iza ograde na groblju okupio se veliki broj ljudi koji su zapalili baklje u čast preminulog Aćimovića, a onda se i razišli.

Dok traju mjere koje je donijela Vlada Srbije zbog suzbijanja širenja korona virusa, na svim beogradskim grobljima propisana su stroga pravila zaštite, a procedura sahranjivanja je sljedeća:

Sahranama je dozvoljeno prisustvo najviše deset osoba uz obavezne mjere udaljenosti kao i korištenje maski i rukavica. U ispraćajnim kapelama je dozvoljeno maksimalno pet osoba uključujući i sveštenika. Navijači koji su bakljama ispratili Aćimovića, nalazili su se van groblja i distancirani jedni od drugih.

– Saučešća se izjavljuju bez ulaska u ispraćajne kapele i bliskog fizičkog kontakta, a pošta se odaje ispred kapele, gdje se može upaliti svijeća, nakon čega radnici JKP “Pogrebne usluge” transportuju preminulog do grobnog mjesta. Također se preporučuje poštovanje propisane udaljenosti i u pogrebnoj povorci, pri čemu nakon sahrane nema daljeg zadržavanja na grobljima – naveli su za “Blic” iz JKP “Pogrebne usluge”.

Izvor: Blic

Slični članci

Back to top button