BiH

Tuzla: Pojedini studenti prekršili uslove karantina, razvalili vrata soba…

Mada su već mjesec dana na snazi naredbe Federalnog štaba civilne zaštite uz stroge kazne za one koji ih prekrše, nekoliko studenta koji su smješteni u karantin u Hotelu Tuzla su pokazali najveći stepen neodgovornosti. Naime, kakve takve sobe, televizor, besplatni internet, tri obroka i naredbe koje važe za sve građane FBiH nisu bili dovoljni pa su studenti odlučili odvaliti vrata i organizirati druženje u grupama.

“Radi se o osobama koji su studenti od 20 i naviše godina, napravili su incident, prekršili pravila karantina, dovalili nekoliko vrata, izašli iz soba i otključali nekoliko soba u Hotelu gdje su smješteni i prekršili socijalnu distancu, usvloe karantina čime su su počinili krivično djelo u skladu sa članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH”, kazao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

“Policijski službenici koji su bili na obezbjeđenju čuli su buku iz tog dijela nakon čega su obavijestili PS Istok, potom su nakon što su obukli zaštitna odijela ušli u navedeni objekat i evidentirali da određeni broj lica kršio mjere izolacije koje su naložene. Lica su se nalazili na hodniku gdje su se družila.”, istakla je Amra Kapidžić, portparolka Uprave policije TK.

“Ja im onako savjetujem ko svojoj djeci, najiskrenije. Ovim boravkom u karantinu pomažu sebi, svojoj porodicim, prijateljima, greadu Tuzla i BiH. Jedan ako izađe zaražen mi imamo katastrofu. Zato ovo ozbiljno shvatite, a mi ćemo nastojati i dalje da im olakšamo život u ovom prostoru.”, dodao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

U karantinu u Hotelu Tuzla nalazi se 63 studenta koji su prije nekoliko dana iz Njemačke stigli u Bosnu i Hercegovinu, osim njih smješteni su i državljani BiH koji su došli iz Francuske.

Izvor: RTV Slon

Slični članci

Back to top button