Crna hronika

Samoubistvo zbog koronavirusa: Tinejdžerka oduzela sebi život, nije mogla da se izbori sa stresom

Tinejdžerka iz Californije izvršila je samoubistvo, kako se pretpostavlja zbog toga što nije mogla da se izbori sa stresom u samoizolaciji, uvedenoj da bi se spriječilo širenja epidemije korona virusa, koji je samo u SAD odnio 21.690 života.

Djevojčica nije mogla da podnese izolaciju u kojoj se nalazila.

Jo Smith, stara 15 godina, pronađena je obješena u stanu u Stokctonu, a kako međiji navode, samoubistvo je izvršila zbog nakupljenog stresa usljed epidemije COVID-19 i naredbe da svi moraju da budu u kući.

Američki medij, pa i New York Post, upozoravaju roditelje da moraju da obrate više pažnje na djecu kako se slične tragedije ne bi dešavale.

Mediji navode da je devojčicina majka, Danielle Hunt, sa kojom je Jo živela, rekla da nije našla oproštajno pismo.

Danielle je kazala da je radila sve što je bilo u njenoj moći kao roditelja i zato je danas pozvala sve majke i očeve da zastanu i posvete više pažnje svojoj djeci u ovako ekstremnim vremenima.

Devojčica je bila dobar učenik i sportista, a njen trener Bill Fletcher napisao je Facebooku da ta smrt treba da podstakne roditelje da komuniciraju sa djecom o pandemiji i koronavirusu.

“Molim roditelje da ne pretpostavljaju da njihova djeca mogu lako da se nose sa tom krizom i da olako pretpostavljaju da su dobro”, rekao je Fletcher.

On je naveo da ne može da zamisli kroz šta je prošla Jo i ukazao da je njena samohrana majka imala privatni ugostiteljski posao, radila je po naružbini, što u ovim vremenima nije moglo da bude dovoljno.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button