Region

Poruka iz Hrvatske: Ove ćemo sezone svijećom tražiti goste, čak i da spustimo cijene

– Nikada, pa čak ni u doba ratova nije gospodarstvo potpuno stalo. Možemo mi sada pričati bajke i postavljati se u tabore, no nije vrijeme za takav pristup. Nemojmo se zavaravati, ove ćemo sezone svijećom tražiti goste, čak i ako nam smještaj bude drastično povoljniji. Shvatimo – od očajavanja i mirenja s postojećim, poznatim stanjem, nema napretka, kazao je predsjednik Udruženja ugostitelja Primorsko-goranske županije Vedran Jakominić.

Jedan od dvanaest ljudi središnjice inicijative Glas poduzetnika smatra da se Hrvatske nalazi u jedinstvenoj situaciji, bez presedana u dosadašnjoj historiji.

Prilika je tu da se cijeli sisitem izgradi iz nule, objasnio je za Novi list.

“Ovo je sigurno posljednja prilika u radnom vijeku najvećeg broja danas radno aktivnog stanovništva Hrvatske da se postavi mjerljiva i provjerljiva javna uprava, potpuna transparentnost javnih financija. Možemo doći do toga da čak i Vilim Ribić pomisli kako bi bilo super potražiti nove izazove u realnom sektoru.

Kažu mi mnogi ovih dana da sam utopist. Možda, ali volio bih da prestanemo biti toliko zatvoreno i nepovjerljivo društvo. Jer jesmo, nepovjerljivi smo strašno. Svi gospodarski zakoni su pisani s krajnjim nepovjerenjem prema poduzetništvu, i kompletan nadzor je baziran na nepovjerenju. I ono je obostrano. Građani nemaju povjerenja u svoje vođe, poduzetnici ne vjeruju upravi, a radnici ne vjeruju poduzetnicima. Vrijeme je da počnemo malo hrabrije disati. Shvatimo: nikada više nam se neće pružiti ovakva šansa! Nikad! Ovo je trenutak da potpunim zajedništvom, da baš nacionalnim jedinstvom pokrenemo procese stvaranja bogate i nikad više ovako ovisne Hrvatske”, apelira Jakominić.

Izvor: Novi list

Slični članci

Back to top button