BiH

BiH: U bolnicu dovezena beba pozitivna na COVID-19

U Kantonalnu bolnicu Zenica trebala bi biti hospitalizirana beba iz Zavidovića koja je pozitivna na novi soj koronavirusa COVID-19.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektologiju Kantonalne bolnice Zenica.

“Najavljen je dolazak bebe koja će biti pod nadzorom pedijatara. Radi se o bebi iz Zavidovića. Ona je dovezena, ali za sada ne znam na kojem će Odjelu biti smještena”, rekao je Drljević.

Kako se saznaje, riječ je o dojenčetu čije zdravstveno stanje nije ugrožavajuće.

Detaljnije informacije dao je direktor KBZ-a Rasim Skomorac.

“Četrdeset dana stara beba iz Zavidovića, koja je bila pozitivna na koronavirus, primljena je danas u Kantonalnu bolnicu Zenica (KBZ)”, potvrdio je Skomorac.

To je do sada i najmlađa osoba te prva beba kod koje je u Zeničko-dobojskom kantonu ustanovljena zaraza na koronavirus.

“Beba je smještena na Odjelu za ortopediju i traumatologiju, koji smo pripremili za pacijente pozitivne na koronavirus. Majka nije pozitivna pa nije mogla biti ni primljena, a beba je pod nadzorom naših pedijatara”, ističe direktor Skomorac.

On napominje da su Odjel ortopedije i traumatologije prenamijenili za smještaj pacijenata pozitivnih na koronavirus, jer se “nalazi u podrumu i ima poseban ulaz“.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button