Nogomet

Fudbaler zaražen koronom: Ovo je pakao, htio sam skinuti kožu sa sebe

Kamal Mustafa, 28-godišnji švedski fudbaler, podijelio je svoju priča o koroni, smrtonosnom virusu kojim je zaražen.

Mustafa, nekadašnji juniorski reprezentativac Švedske koji danas igra u trećeligašu Oddevoldu, nalazi se u bolnici Molndal i prima kisik. Simptomi su počeli prije nekoliko tjedana, prvo ga je boljelo grlo, a onda je počeo gubiti okus i dobio visoku temperaturu.

Hitnu pomoć pozvao je 3. aprila kad mu je temperatura dosegnula 41°C.

“Sjećam se da su bez prestanka pričali sa mnom na telefonu dok nije stigla pomoć. Ne znam o čemu smo pričali. Sljedeće čega se sjećam su ljudi u zaštitnim odijelima kako stoje iznad mene i da su mi dali masku.”

Period u bolnici opisuje kao pakao.

“Tamo je počeo pakao. Htio sam skinuti kožu sa sebe, toliko sam gorio. Nikad u životu nisam primio toliko injekcija, svakih sat vremena su me pregledavali. Obično se ne bojim ničeg, ali ulazak u bolnicu i pogled na sve te bolesne ljude, liječnike, medicinske sestre, anesteziologe… To je najstrašnija stvar koju sam u životu doživio”, rekao je fudbaler Mustafa i požalio se da ga muči nesanica.

“Nisam spavao tri dana. Dobivao sam tablete za spavanje, ali nisu djelovale. Čim bih zatvorio oči, prestao bih disati. Nisam znao mogu li disati na usta ili na nos. Onda kašalj koji vas stalno budi.”

Švedska je jedna od rijetkih zemalja koja se u borbi s koronavirusom nije odlučila na karantenu. U toj zemlji je zabilježeno više od 12 hiljada slučajeva zaraze koronavirusom, a život su izgubile 1333 osobe. U kritičnom stanju u bolnicama je više od 500 osoba.

Izvor: index.hr

Slični članci

Back to top button