Tehnologija

Na Facebook stiže promjena zbog koronavirusa

Na Facebooku stižu nove reakcije povezane s pandemijom koronavirusa.

Uz lajk, srce i ostale emotikone Facebook sada na tu platformu dodaje i reakcije koje označavaju da je osobi stalo, odnosno reakcije brige.

Reakcija će uključivati emotikon koji grli srce, a iz te kompanije kažu da se nadaju da će ta reakcija ljudima omogućiti da se osjećaju povezanije sa svojom porodicom i prijateljima od kojih su trenutno možda razdvojeni. Nova reakcija dolazi i na Messenger, ali izgledat će malo drugačije, bit će u obliku pulsirajućeg ljubičastog srca.

A iako pažljiva, ova promjena na Facebooku veoma je malena naspram problema koje je pandemija zapravo donijela toj kompaniji. Riječ je o brojnim dezinformacijama koje se brzo šire tom platformom.

Zbog toga su iz Facebooka najavili da će ljude koji su dijelili ili lajkali dezinformacije o koronavirusu na to i upozoriti tako što će im na News Feedu prikazati poruku Get the Facts s linkom na WHO-ove stranice gdje će moći pronaći istinite informacije o pandemiji.

Zbog pandemije je Facebook osjetio i značajan rast u korištenju, no to se nije odrazilo i na finansijsku dobit zbog negativnog utjecaja pandemije na digitalne oglase.

Izvor: index.hr

Slični članci

Back to top button