Svijet

Češki predsjednik Miloš Zeman predlaže zatvaranje granica još godinu

Predsjednik Češke Republike Miloš Zeman smatra da bi granice te države trebalo da ostanu zatvorene najmanje godinu kako bi se spriječio novi val koronavirusa, a što bi se moglo desiti ako Česi počnu putovati van svojih granica.

Zeman je pozvao sve Čehe da više cijene ljepote svoje domovine i rekao da će i on ovo ljeto provesti u regiji Vysočina.

Ministar zdravlja Adam Vojtěch nedavno je rekao da se ne može očekivati ​​neograničeno putovanje u inozemstvo ove ljetne sezone. Rekao je da Česi mogu otići u odabrane zemlje u kojima je epidemiološka situacija prilično dobra, kao što su Hrvatska i Slovačka.

Turističke agencije, hoteli i drugi privrednici u turizmu tražili su od vlade da im da barem preliminarne datume za ponovno otvaranje granice. No iz vlade su poručili da je još uvijek nemoguće predvidjeti razvoj epidemije u Češkoj i drugim zemljama.

“Ne znamo trenutno da li će doći drugi ili treći talas. Možda imamo neke planove sada, ali znat ćemo više krajem maja”, rekao je Vojtech.

Treba podsjetiti da se naši susjedi Hrvati nadaju dolasku čeških turista kako bi makar malo uspjeli spasiti ljetnu sezonu, a čak su najavljivani i charter letovi do Splita i Dubrovnika. Ukoliko se ispuni Zemanova želja, hrvatske plaže ove godine bi mogle biti bez Čeha.

Češka je zabranila putovanja 16. marta, a u inozemstvo se može otići samo u hitnim slučajevima.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button