BiH

Park Slana Banja: Počupane sadnice iz novembarske akcije tuzlanskih srednjoškolaca

Članovi projekta „Let’s do it Tuzla“, zatekli su počupane sadnice u parku „Slana Banja“ u Tuzli, te se tim povodom i oglasili.

– Prije svega želimo istaći da sadnice nemaju veliku materijalnu vrijednost, ali imaju veliku društvenu, sentimentalnu, zdravstvenu i ekološku vrijednost. Sve naše sadnice smo sadili sa srednjoškolcima koji su dan u svojim školskim klupama zamijenili terenskim radom i time dokazali da žele ljepše i zdravije okruženje. Mnogi učesnici su uživali i podsjetili nas na one prave vrijednosti. Podsjetili su nas da, kad se male ruke slože, sve se može – istakli su članovi projekta „Let’s do it Tuzla“.

Ovo nije prvi put da su njihove sadnice ukradene, ali je prvi put da su bahati pojedinci iščupali 37 od 40 zasađenih sadnica. Sadnice su u sklopu jedne od akcija ove organizacije zasađene prošle godine u novembru.

– Molimo da svi zajedno stanemo u kraj neodgovornim pojedincima. Ne dozvolimo da nemar pojedinaca presudi svemu onome što je lijepo i korisno. Mi ćemo sa našim trudom nastaviti i u još većem broju saditi. Naša ljubav prema prirodi, društvu i našoj Tuzli će svako zlo pobijediti. Ogorčeni ovim činom, odlučili smo da sa ovom borbom idemo do kraja. Ukoliko imate bilo kakve informacije o tome ko je ovo uradio, molimo Vas da nas obavijestite. Tuzla je naš grad i za dobro u njemu se uvijek moramo boriti. Svi zajedno – istaklu su u svom obraćanju iz “Let’s do it Tuzla”.

(Izvor: Tuzlainfo.ba)

Slični članci

Back to top button