BiH

Slika iz Tuzle hit je na društvenim mrežama: Asfaltiran stub usred puta

U završnoj su fazi radovi na izgradnji 34 stambene jedinice u okviru Regionalnog stambenog programa i na 66 stambenih jedinica u okviru CEB II projekta ‘Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja’ na lokalitetu Solina u Tuzli.

Rok za završetak izvođenja radova je 30. april 2020. godine, objekat je namijenjen za 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići i drugim alternativnim smještajima, biti stambeno zbrinute.

U lamelama CEB II projekta izgrađeno je i obdanište za djecu, kao sadržaj društvenog karaktera, koji je prijeko potreban u naselju Solina. Za sve lamele urađena je kompletna vanjska infrastruktura s parkinzima i pristupnim putevima, a očekuje se i skoro useljenje korisnika.

Jučer je na društvenim mrežama objavljena fotografija sa ovog lokaliteta na kojoj se vidi asfaltirana ulica uz stambeni objekat – stub, piše Tuzlanski.ba. Ništa ne bi bilo neobično da se na sredini jedne trake nalazi ni manje ni više nego betonski stub Elektroprivrede BiH.

Izvor: tuzlanski.ba

Slični članci

Back to top button