Tenis

Novak Đoković izazvao bijes u regionu: ‘Mi smo starosjedioci Balkana, nije slučajno da smo ‘nebeski’ narod’

Srbijanski teniser Novak Đoković dosta je aktivan na društvenim mrežama tokom pauze izazvane pandemijom koronavirusa, te ne prestaje davati više nego kontraverzne izjave.

Iako je Đoković tokom svih proteklih godina svojom elokvencijom i sjajnim sportskih duhom stekao simpatije svih naroda bivše Jugoslavije, u posljednje vrijeme je počeo govoriti o stvarima koji ne priliče jednom od najboljih sportista svih vremena, kao i vjerovatno najboljem tenisu ikada.

Nakon podržavanja litija u Crnoj Gori, Đoković je u jučerašnjem video razgovoru snimljenom sa svojom suprugom rekao kako smatra da su Srbi starosjedioci na ovim prostorima i nebeski narod.

“Trenutno sam jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske historije. Kada kažem alternativnu, mislim na onu verziju koja nije službena. Da smo mi…”, rekao je Novak, a njegova supruga dobacila: “Nebeski narod.”

“Ne, nego da smo došli s Kavkaza u 7. vijeku na balkansko područje, da smo starosjedioci. Čitam knjige gospodina Jovana Deretića. Veliki pozdrav za profesora kojeg i lično poznajem. Vrlo je zanimljiva knjiga, ne bih ništa govorio jer se po novinama stalno provlači nešto što kažem. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Mene ove knjige jako inspirišu. Ona izreka da su Srbi nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Težim tome da smo starosjeditelji, ima dosta dokaza. I veliki pozdrav svima koji se bore za istinu”, rekao je Đoković i izazvao dosta polemika u regionu.

Inače, Đeretić je kontroverzni srpski historičar koji tvrdi da su rimski carevi bili Srbi, da su Islanđani, Šveđani i Norvežani genetski Srbi, da je grčka mitologija prenesena iz Srbije, da osmanska vojska nije pobijedila u boju na Kosovu i tako dalje.

Izvor: Oslobođenje

Slični članci

Back to top button