Film/TV

Najveći TV skandal ikad: Prevarom pobijedio u Milijunašu, ali je to skupo platio (VIDEO)

Jedan od najvećih skandala u povijesti televizije dobio je i svoju seriju. Priča o natjecatelju koji je varajući u kvizu Tko želi biti milijunaš dogurao do milijunskog pitanja, ali ne samo da nije dobio ni novčića već su ga i dobro opalili po džepu, dobila je svoju televizijsku verziju pod nazivom Quiz u tri nastavka. 

U rujnu 2001., u doba najveće popularnosti showa, Britanac Charles Ingram došao je do finalnog pitanja u Milijunašu i na njega točno odgovorio. Bila bi to lijepa priča da se nije pokazalo da je bezočno varao pred očima publike u studiju, voditelja i brojnih gledatelja pred malim ekranima. 

Kako, pitate se?

U publici je sjedio njegov prijatelj Tecwen Whittcock koji je kašljao svaki put kad bi se spomenuo tačan odgovor. Možda bi mu to i prošlo da nije gurao do kraja te da je odustao na nekom manjem iznosu, kako mu je navodno savjetovala supruga Diane, no on to nije učinio.

Voditelj Chris Tarrant kasnije je priznao da nije shvatio da Ingram vara te da mu je tek naknadno članica osoblja povjerila da je primijetila sumnjivo ponašanje.

“Bio sam s njima (Ingramom i suprugom) u garderobi. Ponašali su se kako bi se svaka normalna osoba ponašala nakon što je osvojila milijun funti”, ispričao je on.

Ingram je na sudu tvrdio da nije “poticao, slušao niti primjećivao ikakvo kašljanje”. Nije mu pomoglo, budući da mu snimljeni dokazi nisu išli u prilog. Ne samo da mu nikad nije bio isplaćen milijun funti, već su on, supruga i Whittcock dobili uvjetne kazne (njih dvoje u trajanju 18 mjeseci, a Whittcock u trajanju od 12 mjeseci). Osim toga, morali su platiti kaznu u ukupnom iznosu 115 tisuća funti (oko 999,5 tisuća kuna).Također je ostao bez posla nakon 17 godina rada.

Jedan od autora serije Quiz, James Graham priznao je da je veliki obožavatelj Milijunaša te da je dobro zapamtio ovu epizodu.

“U to sam vrijeme kao i svi ostali bio opsjednut ovim slučajem. Nisam mogao vjerovati da bi netko pokušao ukrasti milijun funti pred kamerama i publikom”, ispričao je za Sky.

Tri epizode serije bave se pripremama za kviz, samim nastupom te suđenjem i svime što se događalo nakon toga. Ingrame glume Matthew MacFadyen i Sian Clifford, a ulogu voditelja showa dobio je Michael Sheen. 

Izvor: index.hr

Slični članci

Back to top button