BiH

Sjajne vijesti iz FBiH: Nema novozaraženih, u RS novih 69 slučajeva

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata nema zabilježenih novi slučajeva zaraze koronavirusa.
Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar kazao je na današnjoj konferenciji za medije da prvi put možemo reći i da u FBiH ima više oporavljenih nego aktivnih slučajeva.
“U FBiH je testirano 344 uzorka s tim da nijedan od njih nije bio pozitivan na COVOD-19. Sa današnjim danom broj oporavljenih osoba je 461, dok je aktivno oboljelih 444”, rekao je Pehar.
Dva kantona uopće nemaju aktivnih slučajeva, a riječ je o Tuzlanskom kantonu i Posavskom kantonu. Također Bosanskopodrinjski kanton ima samo jednog aktivno oboljelog.

Već nekoliko dana nema novih smrtnih slučajeva, pa je Pehar kazao kako se može zaključiti kako je epidemiološka situacija unutar očekivanja koja su kreirana u Kriznom planu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je jutros da je u ovom bh. entitetu u posljednja 24 sata potvrđeno 69 novozaraženih korona virusom.

Kako je kazao Šeranić, testirano je 447 uzoraka.

“Sa današnjim danom imamo 969 slučajeva korona virusa. Od posljedica su preminule 42 osobe”, kazao je Šeranić, te dodao da se bilježi porast broja oboljelih u posljednja dva do tri dana.

Izvor: Klix/N1

Slični članci

Back to top button