BiH

Uskoro bi u TK-a mogao biti uspostavljen javni linijski i vanlinijski saobraćaj, izdate preporuke

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona obavijestilo je prevoznike da bi uskoro mogao biti uspostavljen javni linijski i vanlinijski saobraćaj u ovom kantonu, te su izdali određene preporuke

Rješenje o uspostavi za javni linijski i vanlinijski saobraćaj donosi federalni nivo, ali iz kantonalnog resornog ministarstva kažu da postoje naznake da će u skorije vrijeme biti omogućeno saobraćanje autobusima u većem bh. entitetu. Zbog toga su pozvali prevoznike da pripreme autobuse te izvrše dezinfekciju.

Prevoznici su obaviješteni da dostave spiskove vozača do utorka 12. maja, kako bi se odredilo kada će biti testirani. Spiskovi se dostavljaju putem e-maila koji je moguće pronaći na web stranici Ministarstva. Treba da sadrže naziv firme, ime i prezime vozača i mjesto prebivališta vozača.

”Tako da ćemo napraviti punktove u par gradova u kantonu, da se pojave u određenom vremenu i onda će doći iz Zavoda za javno zdravstvo da im uzmu briseve i da konstatujemo da je sve uredu i da onda mogu da krenu s radom”, kaže Buševac.

Izvor: RTV Slon

Slični članci

Back to top button