Čitaj.ba

U službi naroda!

Roma objavila dokumentarni film o Džeki: Cijela Italija gledala je priču o bosanskom Dijamantu (VIDEO)

Cijela Italija je 12. aprila gledala priču o “bosanskom dijamantu” i njegovom putu ka jednom od najboljih napadača svijeta. Mjesec dana poslije dokumentarac o Edinu Džeki objavljen je i na oficijelnom YouTube kanalu Rome. 

“Razgovarajući s onima koji ga najbolje poznaju, pratimo izuzetnu priču Edina Džeke – od teškog odrastanja u poslijeratnoj Bosni, do naslova prvaka u Njemačkoj i Engleskoj, prije nego što se etablirao kao jedan od najvećih strijelaca golmana Roma u historiji”, objavili su u opisu videa.

U filmu su Edin, ali i članovi njegove porodice, školski drugovi, saigrači i treneri govorili o gradu Sarajevu, BiH, Željezničaru, fenomenu Wolfsburga, njegovom statusu i odlasku iz Manchester Citya, Romi, Italiji…

“Rođen sam u Sarajevu 17. marta 1986. godine. Imam sestru koja je godinu i pol starija od mene. Kao mali sam igrao fudbal ispred svoje kuće, ali je onda počeo rat. Iako sam bio mlad, shvatao sam o čemu se radi. Najviše sam se plašio za moje roditelje, koji su morali ići na posao, ali i donositi nam hranu.”, započinje priču Džeko.

Video u kojem se pojavljuje i njegova supruga Amra, trener Željezničara Amra Osim, bivši italijanski reprezentativac i igrač Wolfsburga Christian Zaccardo, trener reprezentacije Italije i nekadašnji trener Manchester Cityija Roberto Mancini, srbijanski reprezentativac i saigrač iz Rome Aleksandar Kolarov, te mnogi drugi, pogledajte u nastavku:

Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter