Košarka

Nalazi obdukcije otkrivaju detalje nesreće u kojoj je poginuo Kobe Bryant

Nalaz obdukcije tijela stradalih u helikopterskoj nesreći, u kojoj je poginuo i proslavljeni američki košarkaš Kobe Bryant, pokazao je da su teške ozlijede uzrok smrti svih devet žrtava.

U izvještaju na 180 stranica navodi se i da je test na drogu i alkohol pilota, 50-godišnjeg Area Zobayana, bio negativan, prenosi BBC.

Uzrok nesreće, koja se dogodila 26. siječnja u Kaliforniji uslijed guste magle, još uvijek se istražuje. U helikopteru je bilo devet osoba, pilot i osam putnika, a letjeli su na košarkaški turnir u mjesto Thousand Oaks.

U nesreći nije bilo preživjelih, a među poginulima je bila i Bryantova kći Gianna.

“Uzrok smrti je nesreća”, navodi se u izvještaju obdukcije u kojem se na 17 stranica opisuju ozljede koje je Bryant zadobio po čitavom tijelu.

“Ove su ozljede bile vrlo brzo, ako ne i trenutačno, smrtonosne”, stoji u izvještaju.

Njegova kći Gianna u trenutku nesreće nosila je košarkaški dres bez rukava s natpisom “Mamba 2” na prednjoj strani i “Bryant 2” na stražnjoj, piše New York Times.

Bryant je bio peterostruki prvak NBA, a tijekom karijere igrao je za LA Lakerse i smatran je jednim od najboljih košarkaša u povijesti. Povukao se 2016. godine nakon 20-godišnje karijere.

Odvjetnici njegove udovice Vanesse Bryant podignuli su tužbu protiv kompanije koja je vlasnik helikoptera. U njoj se navodi da pilot Zobayan nije dobro procijenio vremenske prilike prije polijetanja.

Izvor: N1

Slični članci

Back to top button