BiH

Danas sunčanije, objavljeno i kada će nam opet trebati kišobrani

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Danas u Bosni i Hercegovini postepeno smanjenje oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana u sunčano uz malu do umjerena naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz postepenu stabilizaciju i povremene sunčane intervale, meteoropati i hronični bolesnici danas će u manjoj mjeri osjećati tegobe.

U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine, usljed dužeg zadržavanja naoblake i padavina, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće u vidu neraspoloženja, glavobolje i dekoncentracije.

Tokom jutra će također biti svježije, čemu bi trebalo posvetiti pažnju. Opća slika će biti ljepša na jugu zemlje, mada bi i ovdje bura mogla povremeno kvariti ugođaj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Objavljena je prognoza i za sutra te dane vikenda:

petak 22.05.2020., pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 23, na jugu od 22 do 27 °C.

subotu 23.05.2020., pretežno sunčano uz umjeren i prolazan porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 22 do do 28 °C.

nedjelju 24.05.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje praćeno lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 28 °C.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button