BiH

BiH: Sve je veća mogućnost da avioni polete 1. ili 2. juna

Nakon što je Federalni štab civilne zaštite jučer ukinuo mjeru samoizolacije za sva lica koja ulaze u FBiH, a istu odluku je donio i RS, za očekivati je da će Vijeće ministara BiH uskoro otvoriti granične prelaze na međunarodnim aerodromima u BiH.

Što se tiče Aerodroma Tuzla i kompanije Wizz Air, oni su spremni da odmah pokrenu letove sa Aerodroma. Prema podacima o mogućnostima kupovine karata na stranici Wizz Aira, već 1. juna avioni bi mogli poletjeti za Bazel (Švicarska/Francuska), Dortmund i Fridrihshafen (Njemačka).

Da li će avioni zaista i poletjeti ne zavisi samo od naše strane već i od otvorenosti granica u državama gdje lete. Na žalost, sve države sa kojima je Aerodrom povezan (Njemačka, Švedska, Švicarska/Francuska, Danska, Holandija i Austrija), nisu dobro prošle sa koronom i u različitim su fazama otvaranja granica. Pitanje je da li će u prvo vrijeme ograničenja uopšte dati mogućnost dvosmjernog putovanja i da li će se kompanijama isplatiti da lete.

Putnicima ne preostaje ništa drugo već da prate informacije o situaciji u državama u koje namjeravaju da putuju da bi bili sigurni hoće li moći preći njihove granice.

Izvor: Tuzlarije

Slični članci

Back to top button