Čitaj.ba

U službi naroda!

Crna Gora: “Ležaljke za turiste poslije 17h besplatne”

Goste očekuju i početkom juna, tako da vjeruju da je Crna Gora spremna za ljeto 2020.

Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić saopštio je da ove godine od zakupaca plaža očekuju korektne cijene, jer je zbog čitave situacije sa koronavirusom, kako je kazao, ovo godina solidarnosti. Kaže da će Morsko dobro pratiti situaciju na terenu, ali da se nada da će svi imati osjećaj dobre mjere.

“Plaže su otvorene od petka. Mi smo napravili jedan set mera, zakupci će dobiti jasne smernice od Instituta za javno zdravlje, poštovaće se fizička distanca, veća higijena, meriće se kvalitet vode ove godine malo intenzivnije, transparentnije će biti analize za građane i goste”, naveo je on za RTCG.

Dogovori su i da spasioci obnove svoje licence, i kaže da nema smetnji da ljeto u Crnoj Gori zaista i počne.

Goste očekuju i početkom juna, tako da vjeruju da je Crna Gora spremna za ljeto 2020.

Tržište je slobodno za cjenovnu politiku, no Jelušić dodaje da cijene ne bi trebalo da ove godine budu veće.

“Verujem da je svim našim zakupcima kao i svima godina izgubljenih očekivanja. Očekujemo korektne cene od zakupaca, zbog koronavirusa ovo je godina solidarnosti. Bićemo u prilici da to pratimo, nadamo se da će svi imati osećaj dobre mere. Ostaje i mera da nakon 17h sati ležaljke budu besplatne”, naveo je Jelušić, ističući da se ugovori sa Morskim dobrom moraju poštovati i da nema mjesta za improvizacije.

Izvor: B92
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter