Svijet

Prizori koji lede krv u žilama: Svježe pečene slijepe miševe i iznutrice pitona prodaju kao pljeskavice (VIDEO)

Na pijaci Tomohon možete pronaći sve, od mesa šišmiša, do prepečenog psa i danas kada je svijet pogodila pandemija COVID-19.

Dvije njuške obezglavljenih svinja gledaju sa police, na drugoj leži pseći torzo... Malo dalje, uredno su poredana tijela slijepih miševa u krvi koja se cjedi iz njih… Svježe su isprečeni, kao da ih je neko bakljom spržio. Iz njihovih malenih usta vire oštri zubi poput šiljaka, a iza njih se nalaze njihova svježe ispečena krila.

image

“mokre pijace” Indonezija/

Ne, ovo nije horor film. Ovako zaista izgleda kada uđete na pijacu Tomohon, koja se nalazi u Indoneziji. Na jednoj od tezgi, gospodin Igol dočekuje svoje mušterije.

Polutke, glave, krvave plećke. Sve to leži na pultu obloženom pločicama ispred njega, a ista slika vidi se gdje god se okreneš, prenosi Sky News. Do nedavno, slijepi miševi su bili glavna poslastica ovdje, ali je korona virus značajno smanjio prodaju.

– Zbog korone, posao mi je propao. Sada prodam tek pet šest kila šišmiša, nekada je to bilo i po 50 kilograma – žali se gospodin Igol.

image

“mokre pijace” Indonezija/

Zbog drastičnog pada prihoda morao je da se “preorijentiše na svinjetinu“. Ista je situacija na pijaci Langovan.

Slični članci

Back to top button