Čitaj.ba

U službi naroda!

Želite na put u Hrvatsku – objavljeni svi detalji, te on-line formular za upit

Od 21. maja 2020. godine svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID.

Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na pitanja kao što su morate li biti u samoizolaciji nakon ulaska u Hrvatsku i koju dokumentaciju morate pokazati ako ste stranac, a posjedujete nekretninu ili plovilo, kao i mogu li s vama članovi vaše obitelji. Možete saznati i šta ako ste stranac, a morate kod ljekara u Hrvatsku, ali i šta ako ste turista.

Svi koji odgovor o uslovima ulaska u Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, imaju i on-line obrazac za upit putem kojeg im se mogu obratiti kako bi dobili konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska. Navedena stranica i on-line obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se svi zainteresirani mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru. Naime, nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem ju se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili se obratiti putem on-line obrasca.

Izvor: Agencije
Pratite nas:
Follow by Email
Facebook
Twitter